El Programa Investigo sufraga projectes que apliquen la ciència de dades a l’anàlisi de les polítiques macroeconòmiques

La Generalitat Valenciana, a través del Programa Investigue, ha atorgat finançament al Departament de Fonaments d’Anàlisi Econòmica (FAE) per a la contractació de dos joves amb la finalitat que desenvolupen les seues habilitats com a investigadors durant dos anys en diversos treballs en els quals s’aplica la ‘Ciència de dades a l’anàlisi de les polítiques macroeconòmiques’. El Programa Investigue subvenciona la contractació de joves en qualitat de personal tecnòleg o investigador, per al desenvolupament i execució d’iniciatives d’investigació i innovació.
El coordinador d’aquest projecte, el catedràtic Iván Payá Sastre, ha declarat que “estem molt contents d’haver sigut seleccionat com a únic projecte de la UA finançat pel Programa Investigue. Els joves contractats treballaran en projectes on utilitzaran eines d’anàlisi quantitativa que estan a l’avantguarda de la investigació com, per exemple, el maneig de dades geolocalitzades, l’anàlisi de text i veu de mitjans de comunicació usant *IA, el desenvolupament de pàgines web interactives i l’estimació i simulació de models econòmics”.
Per al catedràtic del departament, “aquestes tècniques són posteriorment aplicades a l’anàlisi de polítiques econòmiques com la inversió pública en infraestructures, la política monetària, així com el seguiment i anàlisi de mercats com el de l’habitatge”.
A més, Payá també ha assenyalat que “durant dos anys, aquests dos joves contractats ampliaran la seua formació amb cursos del nostre Màster en Economia Quantitativa, altres cursos especialitzats en Anàlisis de Text amb *IA i visites a altres departaments i centres d’investigació d’economia d’Europa i els EUA amb els quals el nostre departament col·labora”.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.