L’última edició del Mercat Europeu d’Ocupació per a Economistes (*EJME), que se celebrarà entre els dies 11 i 14 de desembre, comptarà amb la participació de quatre estudiants del Departament de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica (*FAE) de la Universitat d’Alacant (UA). És un esdeveniment anual on empreses internacionals de diferents sectors econòmics i financers, així com universitats i organismes internacionals, com el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial, busquen candidats per a la seua contractació. L’esdeveniment permet als millors estudiants competir per un contracte laboral en una de les organitzacions econòmiques més prestigioses del món.

El Departament Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat d’Alacant envia a esta edició del fòrum de selecció a quatre estudiants de doctorat, que s’entrevistaran amb diferents entitats per a optar a les places oferides. Els quatre doctorands de la Universitat d’Alacant són Álvaro Fernández-Gallardo, Clemente Pinilla-*Torremocha, Julián G. Soriano-Harris i *Binur *Yermukanova. Per a la seua selecció, els estudiants hauran de realitzar el seu doctorat durant este curs acadèmic i haver realitzat un article, conegut com ‘*job *market *paper’, sobre un dels temes relacionats amb la seua tesi doctoral. Posteriorment, cada candidat ha d’enviar als organitzadors del mercat un informe que incloga el seu CV, el “document del mercat laboral” i tres cartes de recomanació de professors que recolzen la investigació del candidat. A continuació, les institucions realitzaran una selecció de perfils i realitzaran entrevistes en línia amb els sol·licitants d’ocupació. En cas de ser seleccionats, s’organitza una reunió personal on els candidats hauran de presentar les seues investigacions (‘*flyout’), que tindrà lloc en els primers mesos de 2024. Una vegada finalitzat este procés, les entitats es posaran en contacte amb els candidats que millor s’ajusten a les seues necessitats.

David Jiménez-Gómez, responsable de Mercat Laboral Europeu del Departament de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica, va assenyalar que “al llarg dels quasi 10 anys d’experiències d’este esdeveniment, comptem amb antics alumnes en llocs d’alta responsabilitat en entitats privades i organismes públics nacionals i internacionals com l’University College *London, la Universitat de Barcelona i el Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea, per esmentar alguns dels més recents”. De fet, el Departament de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat d’Alacant ha aconseguit l’ocupabilitat del 100% dels estudiants que han participat en edicions anteriors del Mercat Laboral Europeu. Com afirma Jiménez-Gómez, “este fòrum és una oportunitat d’or per als nostres estudiants, i a més reflecteix l’alt nivell de formació i projecció exterior de la Facultat d’Economia de la UA, confirmant en estos casos també una alta ocupabilitat”.

El *EJME està organitzat per l’Associació Econòmica Europea, l’Associació Econòmica Espanyola i la Reial Societat Econòmica. Compta amb la participació de les més prestigioses universitats europees, així com d’escoles de negocis, que envien als seus alumnes a competir per llocs en altres institucions acadèmiques i organismes oficials.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.